top of page
  • Poza scriitoruluiCati

Visul din copilarie


Libraria Cati a fost un vis , un vis din copilarie! Pe atunci citirea unei cărți era egala cu vizita la biblioteca din sat, de cele mai multe ori după terminarea orelor la scoala, era mult mai convenabil decat sa mai faci cativa kilometri dus-întors .Biblioteca nu avea un stil foarte primitor , mai ales iarna ,cand frigul din încăpere te alunga mai repede acasă , însă bucuria de a ține în mână o carte cu povesti era mult mai mare. Primele mele carti cumparate au fost pe vremea când eram studenta , și acum îmi aduc aminte de colecțiile de pictură a lui Monet și Van Gogh adunate în niște cărți superbe, acestea fiind începutul organizării unei proprii biblioteci.


Doar ca acest vis a rămas undeva ascuns intrucat spiritul meu de aventura m-a dus către o țară necunoscută ,mereu calduroasa ,unde aveam sa mă descopăr pe mine insami.

Anii au zburat iar dorul de casa parinteasca, traditii si grai , rolul nou de mama m-au ambiționat și mi-au dat curajul de a mă implica mai mult în perpetuarea culturii noastre. Necesitatea și dorința de a citi românește copilasului meu , de ai oferi cărțile minunate ale copilăriei mele , lipsa oricarei surse apropriate de a cumpara carti pentru copii in limba romana, m-au inspirat in a infiinta Libraria Cati. Mi-am propus ca acest magazin online de cărți sa fie destinat tuturor copiilor din Diasporă , unde vor fi promovati autorii si ilustratori romani.Sperăm sa readucem placerea pentru lectura în limba romana in cate mai multe familii din străinătate .


Visul meu încă nu s-a realizat , încă nu am biblioteca dorită , dar voi crește împreună cu fiica mea un univers plin de lectura, in tara cu soare mereu ,Emiratele Arabe Unite!Cu drag,

Cati !

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page