top of page
  • Poza scriitoruluiCati

Visul din copilărie

Actualizată în: 2 feb.


Libraria Cati a fost un vis , un vis din copilărie .Pe atunci citirea unei cărți era egala cu vizita la biblioteca din sat, de cele mai multe ori după terminarea orelor la scoala, era mult mai convenabil decat sa mai faci câțiva kilometri dus-întors.Biblioteca nu avea un stil foarte primitor , mai ales iarna ,cand frigul din încăpere te alunga mai repede acasă , însă bucuria de a ține în mână o carte cu povești era mult mai mare. Primele mele cărți cumpărate au fost pe vremea când eram studenta , și acum îmi aduc aminte de colecțiile de pictură a lui Monet și Van Gogh adunate în niște cărți superbe, acestea fiind începutul organizării unei proprii biblioteci.


Doar ca acest vis a rămas undeva ascuns întrucât spiritul meu de aventura m-a dus către o țară necunoscută ,mereu călduroasă ,unde aveam sa mă descopăr pe mine însămi.

Anii au zburat iar dorul de casa părintească, traditii si grai , rolul nou de mamă m-au ambiționat și mi-au dat curajul de a mă implica mai mult în perpetuarea culturii noastre. Necesitatea și dorința de a citi românește copilașului meu , de ai oferi cărțile minunate ale copilăriei mele , lipsa oricărei surse apropriate de a cumpara cărți pentru copii in limba română , m-au inspirat în a înființa Libraria Cati. Mi-am propus ca acest magazin online de cărți sa fie destinat tuturor copiilor din Diasporă , unde vor fi promovati autorii si ilustratorii români .Sperăm sa readucem placerea lecturii în limba română în câte mai multe familii din străinătate .


Visul meu încă nu s-a realizat pe deplin , încă nu am biblioteca dorită , dar voi crește împreună cu fiica mea un univers plin de lectura, în țara cu soare mereu ,Emiratele Arabe Unite!



Cu drag,

Cati !

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page