top of page
  • Poza scriitoruluiCati

Abecedarul dorului!

Au ajuns ! Acestea au fost cuvintele de fericire spuse la sosirea noilor cărți în librărie. Au fost atât de mult așteptate, ca le-am îndrăgit și mai mult tot așteptându-le! Cele mai noi cărți în librărie aparțin istoriei limbii romane , copilăriei părinților noștri și cred ca vor fi încă pentru mult timp.Desigur ca este vorba de Alfabetul cu povesti de Lica Sainciuc si Albinuta de Grigore Vieru , ilustrata de Lica Sainciuc!


Știați ca Albinuța ( vârsta recomandata 2-8 ani) a fost tipărita pentru prima dată în 1979, urmând apoi nenumărate ediții, cu un tiraj general de peste 1 milion de exemplare. A devenit o carte de căpătai pentru mai multe generații de copii.

Prima ediție în grafie latină s-a tipărit în 1994 la Editura Didactică și Pedagogică din București, având un tiraj de 200 000 de exemplare.

Revăzută și completată cu versuri și cântece noi, include poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi George Coșbuc şi o prezentare grafică de excepție, premiată la nivel internaţional, ce exprimă universul fascinant al copilăriei, simplu și totodată complex, aparţinând renumitului artist plastic Lică Sainciuc.


Noua ediţie dă prin tiparul excelent expresivitate ilustraţiilor lui Lică Sainciuc care întregesc prin fantezia şi fineţea coloristică textele literare.Alfabetul cu povesti ( vârsta recomandata 6-8 ani )este o continuare sau completare a Albinuței.

Cine nu l-a cunoscut în copilărie - uneori chiar fără sa știe - pe Lica Sainciuc, de fapt, nici nu s-a născut - asa se glumește la Chișinău. Nicio litera de alfabet nu a intrat în mintea mai multor generații de copii fără ca, mai întâi, sa se regăsească în culoare, în desen, în fascinanta pictura a acestui artist de la Chișinău.


Vara aceasta ne vom îmbogăți sufletește cu poeziile lui Grigore Vieru și vom admira poveștile ilustrate de maestrul Lica Sainciuc. Ca părinte, sunt atât de entuziasmata sa fac asta împreuna cu copilul meu .


Pe www.librariacati.com găsiți toată colecția de cărți noi de la Editura Cartier, Editura Arc și Editura Prut. Am ales pentru micii cititori de aici doar bestselluri scrise de autori romani , povesti a clasicilor literaturii romane cât și multe alte cărți interactive , care vin în ajutorul nostru ,a părinților , în educarea copiilor noștri.

3 afișări0 comentarii
bottom of page