top of page
  • Poza scriitoruluiCati

Sărbătorile vin ,Sărbătorile vin - Povesti de Crăciun


sarbatorile vin -carti de craciun

"IARNA DALBA... ANUL TRECE ...

VINE INSA, DRAG SI BUN,

C-UN SAC MARE PLIN DE DARURI...

CINE VINE? MOS CRACIUN!"(Vasile Romanciuc)


Sărbătorile de iarna vin in acest an sa ne mai dezghețe sufletele împietrite de tristețea, disperarea si neputința care s-au lăsat ca un nor negru si greu asupra noastră!


Cu toate acestea , cei mici așteaptă cu nerăbdare aceasta perioada a anului, pentru a savura din plin deserturile delicioase a le mamei, împodobirea bradului , citirea poveștilor de crăciun cat si cadourile de Moș Crăciun!

Libraria Cati in acest an vine cu câteva recomandări de carte pe tema Crăciunului si a iernii , povesti ce se vor lăsa neuitate pe mult timp:


  1. DAR MOTAN DARUIESTE

de Cristina Andone

Dar Motan Daruieste

Dar motan întreabă și se întreabă care sunt cele mai frumoase daruri de Crăciun. Să vedem, vor fi coronițele, turta dulce sau altceva, mult mai cald și mai prețios?

Cărțile din seria Dar motan ne aduc în prim-plan un motan simpatic, negru, norocos, sofisticat: Dar e un motan de librărie, iar alături de prietenul și stăpânul său Toto, dar și de alte pisicuțe, se aventurează să cunoască tot ce are lumea să îi ofere.

Ce învață micii cititori:

  • Bunătatea e cel mai de preț dar

  • Uneori, lucrurile la care ne pricepem cel mai bine sunt cele mai potrivite să fie dăruite altora

  • Prietenii au mereu soluții, chiar și de Crăciun

  • Rivalitatea se poate transforma oricând în prietenie și grijă2. Sărbătorile trăiesc acasă

de Viorica Covalschi
Sărbătorile trăiesc acasă este o carte inspirata din tradiții, legende si datini românești. Axata la modul structural pe cele patru anotimpuri, lucrarea reprezintă, de fapt, o antologie a sărbătorilor noastre incluzând: Moș Nicolae, Crăciunul, Dochia, Pastele, Drăgaicele, Paparudele, s.a. Textele in proza vin sa aducă o nota didactica si informativa, divulgând semnificația fiecărei sărbători in parte, iar gama vasta de poezii, amplifica frumos cele mai delicate "pofte sărbătorești". Acesta este un proiect- sărbătoare, menit sa bucure copiii de toate vârstele si părinții lor!3. Moara de frig

de Dan Coman

"În satul ăsta, mai mult ca orice, oamenii iubeau iarna. Și pentru că voiau ca iarna să țină cât mai mult timp, au construit în capătul satului o moară care măcina tot fumul cald ce ieșea din hornul caselor și-l transforma în frig - un frig cu totul și cu totul special, cum nu mai exista nicăieri altundeva în lume" (fragment din carte)
moara de frig de dan coman

În anul 2020, Lica Sainciuc a fost distins cu Diploma de Onoare a IBBY pentru grafică la cartea Moara de frig, text de Dan Coman. Desenele au fost realizate în 1980, textul scris în 2018!
Seria noastră de povesti care așteaptă cu nerăbdare sa fie descoperite va așteaptă pe Libraria Cati ! Fiecare comanda in acesta perioada va fi ambalata in spiritul Crăciunului .2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page